Net-Works

Een inclusief bedrijf met een positieve maatschappelijke, zakelijke en milieu-impact

Het team van Net-Works

De kracht achter het partnerschap van Net-Works vormt het fundament van Net-Works‘ succes.

Interface verzorgt de zakelijke strategie, het startkapitaal en een internationaal netwerk. ZSL is verantwoordelijk voor de expertise op milieugebied, de organisatorische facetten in lokale gemeenschappen en het ontwikkelen van plaatselijke partners. En Aquafil biedt een innovatief regeneratieproces waarmee de visnetten worden verwerkt tot garen.

Het basisteam heeft samenwerking op de lange termijn als doel gesteld: we willen samen een inclusief model vernieuwen om groei en opschaling mogelijk te maken.

Net-Works is afhankelijk van duurzame relaties met toegewijde en betrouwbare partners in de Filipijnen, Kameroen en leden van de toeleveringsketen. Dit samenwerkingsmodel zorgt ervoor dat Net-Works zodanig kan worden geïmplementeerd door plaatselijke gemeenschappen waarbij grondig rekening wordt gehouden met lokale economieën, gewoonten en relaties.

Interface, Inc.

Een internationale producent van tapijttegels

Interface, Inc. is ‘s werelds grootste producent van commerciële tapijttegels. Interface, een wereldwijd leider op het gebied van innovatie en een duurzame aanpak van milieubescherming, zet de toon wat betreft de productie en het gebruik van materialen en processen die minder vergen van het milieu. Interface werkt hard aan het verwezenlijken van “Mission Zero®”, een integrale belofte om alle negatieve gevolgen voor het milieu van hun bedrijfsproducten te elimineren voor 2020.

Net-Works vertegenwoordigt de eerste stap voor Interface op weg naar een echt inclusief bedrijf dat de tekortkomingen op productiegebied wegneemt bij het maken van tapijttegels.

Zoological Society of London

Een wereldwijde milieubeschermingsorganisatie

ZSL, dat is opgericht in 1826, is een internationale wetenschappelijke liefdadigheidsinstelling voor milieubescherming en educatie met als missie het bevorderen en realiseren van de wereldwijde bescherming van dieren en hun leefgebieden. ZSL staat aan het roer van milieubeschermingsinitiatieven in meer dan 50 landen wereldwijd. Samenwerking met lokale gemeenschappen om hun omgeving te beschermen en duurzaamheid in de hand te werken, vormt een fundamenteel onderdeel van dit werk.

Net-Works maakt deel uit van twee van ZSL’s acht grootschalige projecten: Conservation for Communities (Milieubescherming voor gemeenschappen) waarmee biologische belangrijke ecosystemen die cruciaal zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van mensen worden beschermd en hersteld, en Business for Nature (Bedrijfsleven voor de natuur).

Aquafil

Wereldwijde producenten van nylon 6-garen

Aquafil is een wereldwijde producent van het nylon 6-garen . Het bedrijf is trots op de samenwerking met Interface en de Zoological Society of London in het kader van het Net-Works-initiatief. Aquafil was een voorloper op het gebied van baanbrekende technologie waarmee garen werd geproduceerd uit ingezamelde visnetten en ander afval.

Aquafil blijft zich volop inzetten op het gebied van duurzaamheid en hoopt nog jarenlang samen te werken met het team, zodat Net-Works in lokale gemeenschappen aan de kust kan worden gekopieerd.

Choose language

You appear to be viewing the website from within Japan.
Please select your language.

言語を選択

あなたは、日本国内から当ウェブサイトを閲覧しようとしてい ます。 表示する言語を選択してください。