Net-Works

Een inclusief bedrijf met een positieve maatschappelijke, zakelijke en milieu-impact

Filipijnen

Danajon Bank in het midden van de Filipijnen is één van slechts zes dubbele barrièreriffen ter wereld. Dit rif staat aan de basis van een wereldwijde mariene biodiversiteit.

De 40 eilandgemeenschappen in de Danajon Bank zijn volledig afhankelijk van de oceaan om te overleven. Plaatselijke bewoners hebben geen duurzaam systeem voor afvalverwerking. De geschatte lengte van nylonnetten die elk jaar worden weggegooid op de Danajon Bank is meer dan anderhalf keer de omtrek van de aardbol!

Overbevissing en vervuiling hebben geleid tot ernstige ecologische schade aan het rif. Hierdoor is er veel minder vis beschikbaar voor de gemeenschap, waarvan een doorsnee gezin nauwelijks € 5 euro per dag verdient. De weggegooide netten vergroten dit probleem omdat er vissen blijven vastzitten en sterven (ghost fishing)en bovendien beschadigen ze het leefgebied waarvan de vissen afhankelijk zijn.

Door al deze problemen was Danajon Bank de perfecte locatie voor het eerste pilotprogramma van Net-Works in 2012.
Met de onschatbaar waardevolle hulp van lokale partners heeft het team tien inzamelingslocaties opgezet in het gebied die inmiddels zijn uitgebreid naar de nabije eilanden van Bantayan, waar zich vier andere inzamelingslocaties bevinden.

Met Net-Works als geaccepteerd en populair programma gooien de bewoners de visnetten niet meer weg in zee, waardoor een duurzamere toekomst mogelijk wordt gemaakt voor de gemeenschappen en hun natuurlijke omgeving.

Our local partners in the Philippines

Southern Partners and Fair Trade Center Inc.

Een fair trade organisatie die samenwerkt met boeren, vrouwen, vissers en grass roots organisaties om goederen van de Filipijnen te exporteren. SPFTC biedt Net-Works waardevolle hulp bij het coördineren van de export van visnetten uit Cebu naar Aquafil in Slovenië.

Negros Women for Tomorrow Foundation

Een organisatie voor microfinanciering die samenwerkt met gemeenschappen op de Filipijnen en toegang biedt tot krediet via leningen en andere diensten. NWTF ondersteunt het inzamelen van visnetten op de Bantayan-eilanden door middel door dit lokaal te organiseren en financieren.

Het Darwin Initiative

Een fondsenwervingsinitiatief van de Britse overheid voor de bescherming van biodiversiteit en het milieu via lokale projecten over de hele wereld. Het DI ondersteunt Net-Works op de Filipijnen door middel van een driejarig project met de naam ‘Linking Community Resilience and Sustainable Coastal Protection in the Philippines‘ (Het verbinden van veerkrachtige gemeenschappen en duurzame bescherming van kusten in de Filipijnen).

USAID

USAID-REO, een initiatief van de Amerikaanse overheid onder het Regional Environmental Office, ondersteunt de groei van Net-Works in de Filipijnen en de verdere integratie met aanvullende initiatieven, zoals het herstellen van mangrovewouden.

Choose language

You appear to be viewing the website from within Japan.
Please select your language.

言語を選択

あなたは、日本国内から当ウェブサイトを閲覧しようとしてい ます。 表示する言語を選択してください。