Net-Works

Een inclusief bedrijf met een positieve maatschappelijke, zakelijke en milieu-impact

Mag het in Talibon een wieltje meer zijn? Algemeen

Mag het in Talibon een wieltje meer zijn?

door Bernie Calinajan  | 

In de Filipijnen zijn gemotoriseerde driewielers (of ‘trikes’) een populair vervoersmiddel. Als je in een haven van een veerboot afloopt staan er meestal meerdere trikes klaar om jou, je tassen en je spullen naar het stadscentrum of een transportknooppunt te brengen.

Tijdens het vervoer van de netten van het pand voor de medewerkers van ZSL in Suba naar de haven van Talibon (Bohol) zagen we enkele trikes voor passagiers die stonden te wachten op de aankomst van de veerboot uit Cebu.

De bestuurders van de trikes zagen hoe we de niet langer gebruikte visnetten losten uit de boten en in de vrachtwagens laadden (voor gemakkelijker transport naar Cebu). Ze vroegen ons wat we aan het doen waren met deze netten.

Ik legde uit waar de netten vandaan kwamen, dat ze in het verleden werden achtergelaten, hoe wij ze nu inzamelden via lokale banken in nabijgelegen dorpen en op eilanden en dat van deze netten nu tapijttegels werden gemaakt. Ik vertelde hen nog dat het project ook gericht was op het beschermen van de zee en welke rol het verzamelen van deze netten daarbij speelde.

Ze waren erg onder de indruk. Een van de bestuurders zei: “Wauw, ongelooflijk. Het komt maar zelden voor dat een organisatie als deze tapijtproducent zich zorgen maakt over het milieu en de oceanen.

Hopelijk blijft de organisatie zich inzetten zodat de oceaan ook beschermd kan worden. Als alle netten in de oceaan worden gegooid, dan raken allerlei vissen en andere zeedieren verstrikt in de netten.”

Voor mij was dit een bevestiging dat ieder facet van wat we doen bij Net-Works zichtbaar is.  Het is iedere keer weer een kans om allerlei verschillende mensen te betrekken bij wat we doen. En dit is nog maar het begin… Deze bestuurders vervoeren elke dag ontzettend veel mensen. Misschien vertellen ze hun klanten wel over wat wij bij Net-Works doen.

Wil je andere reacties lezen op Net-Works? Lees dan:

Bernie Calinajan is een maatschappelijk werker bij ZSL-Philippines

0 reacties

Jouw meningen delen

Choose language

You appear to be viewing the website from within Japan.
Please select your language.

言語を選択

あなたは、日本国内から当ウェブサイトを閲覧しようとしてい ます。 表示する言語を選択してください。